Duurzaam gemaakt
Ik vind het belangrijk dat producten duurzaam zijn en op een duurzame wijze worden gemaakt. Om duurzaam te kunnen produceren wordt steeds vaker moderne technologie ingezet. 3D-printen is daar een goed voorbeeld van. Door gebruik van een 3D-printer, is het niet nodig om een voorraad aan te leggen; de printer draait alleen als er een opdracht ligt. Er is dus geen verspilling! Daarnaast hoeft er geen onnodig transport plaats te vinden omdat je rechtstreeks van de maker koopt.

Duurzaam materiaal
Als materiaal voor 3D-printen gebruik ik de bioplastic polylactide (PLA). Dit bioplastic wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen zoals maïszetmeel en suikerriet. PLA is volledig biologisch afbreekbaar.
Een ander voordeel van PLA is dat je op een relatief lage temperatuur kan printen, wat een energiebesparing betekent ten opzichte van andere printmaterialen. Als ik een lamp maak, voorzie ik die altijd van een energiezuinige LED-lamp.

Geen verspilling
Naast 3D Lights werk ik bij een gemeente als ICT-adviseur. Ik stimuleer mensen meer papierloos te vergaderen en digitaal te werken. Ik ben tegen verspilling en onnodig uitgeven van belastinggeld. Bij elke vergadering je vergaderstukken uitprinten en meenemen? Voor je paspoort met de auto naar het gemeentehuis? Geen goed idee! Ik vind dat we moeten werken aan een duurzamere wereld.


Wat vind jij?
Wat vind je mijn verhaal? Heb je vragen? Ik vind het leuk om met je van gedachten te wisselen. Neem contact met me op.


Verder lezen

- Benieuwd hoe ik op het idee ben gekomen om duurzame lampen te gaan maken? Lees Mijn verhaal.
- Wil je meer weten over 3D-printen?
- Hoe kunnen de lampen jouw huis nog sfeervoller maken? Bekijk de voorbeelden.
- Ben je benieuwd naar de lampen? Bekijk de Honeycomb en Flake.
- Wie je je eigen lamp samenstellen? Kijk op Creëer je eigen lamp.