Voor ons nieuwe huis in de oude binnenstad van Zwolle was ik op zoek naar een mooie sfeervolle lamp.  Ik liep binnen in een concept store in Zwolle en zag de Honeycomb-lamp van ontwerper Matthijs Klaver hangen. Ik vond het direct een mooie lamp. Even later hoorde ik dat de lamp gemaakt is met een 3D-printer van duurzaam bioplastic. Ik kon kiezen uit verschillende kleuren, snoeren en formaten. Ik heb de lamp in mijn favoriete combinatie gelijk gekocht en een mooi plekje gegeven in ons nieuwe huis.
 
De kennismaking met de Honeycomb maakte me enthousiast voor de techniek achter 3D-printen. Ik ben op internet informatie gaan zoeken en raakte meer en meer geïnteresseerd in de mogelijkheden van 3D-printen. Ik vond het een interessant idee dat je op een duurzame manier hele mooie dingen kan maken. Het duurzame aspect van de lamp zit hem in het gebruikte materiaal wat biologisch afbreekbaar is. Door de lamp alleen in opdracht te maken is er ook geen sprake van verspilling.
 
Naast mijn baan bij de gemeente als adviseur voor digitaal werken, wilde ik iets compleet anders doen en me verder ontplooien. De keuze was snel gemaakt: ik wilde zelf lampen gaan printen en verkopen. Na een leuk gesprek met de ontwerper besloot ik de Honeycomb via internet aan te bieden. Ook vond ik een andere lamp die zeer geschikt is om 3D te printen: de Flake. Het ontwerp van deze lamp is van de hand van een Franse ontwerper en geïnspireerd op gevouwen papier. Zo is het gekomen dat ik de Honeycomb em Flake nu zelf maak en verkoop.
 
Ben je ook enthousiast over deze lampen en vind je dat we moeten werken aan een duurzamere wereld?

Verder lezen
- Wil je weten hoe ik duurzame lampen maak?
- Wil je meer weten over 3D-printen?
- Hoe kunnen de lampen jouw huis nog sfeervoller maken? Bekijk een aantal voorbeelden.
- Ben je benieuwd naar de lampen? Bekijk de Honeycomb en Flake.
- Wie je je eigen duurzame lamp samenstellen? Kijk op Creëer je eigen lamp.